ناتو: نگران وضعیت افغانستان نیستیم

نماینده غیرنظامی سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در افغانستان گفته که اعضای این سازمان به دلیل به طولانی شدن بحران انتخابات ریاست جمهوری بی‌حوصله شده‌اند.

نماینده غیرنظامی سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در افغانستان گفته که اعضای این سازمان به دلیل به طولانی شدن بحران انتخابات ریاست جمهوری بی‌حوصله شده‌اند.
«موریس یوخیمس» در گفتگو با خبرگزاری دولتی بی‌بی‌سی گفت از این که این بحران باعث به تاخیر افتادن اعلام نام رئیس جمهوری بعدی شده و افغانستان نمی‌تواند رئیس جمهوری جدید به اجلاس سران ناتو به ولز بفرستد، جای تاسف و یاس است.
او افزود: «امضای موافقتنامه امنیتی بین افغانستان و آمریکا و دیگر مسایل ضروری به تعویق افتاده و این هم تاسف بار است. چون فکر می‌کنم هم مردم افغانستان و هم اعضای ناتو که باید برای ماموریت آموزش نیروهای امنیتی افغانستان برنامه‌ریزی کنند، دارند بی‌حوصله می‌شوند.»
نماینده غیرنظامی ناتو تاکید کرد: «اگر قرارداد وضعیت نیروها امضا نشود، که من امیدوارم و فکر می‌کنم می‌شود، بستری برای ماموریت آموزشی وجود نخواهد داشت. چون دیگر سربازان ناتو نمی‌توانند در خاک افغانستان فعالیت کنند. اگر موافقتنامه‌ای برای حفاظت از آنان وجود نداشته باشد.»
ارگ ریاست جمهوری اعلام کرده است که حامد کرزی تصمیم ندارد به جلسه ولز برود و در عوض، بسم‌الله محمدی وزیر دفاع از افغانستان نمایندگی خواهد کرد.
موریس یوخیمس گزینش آقای محمدی برای حضور در اجلاس سران ناتو در ولز را راه حل میانه و قابل قبول توصیف کرد ولی افزود که ناتو انتظار داشت که شاهد حضور رئیس جمهوری جدید افغانستان در این اجلاس باشد.
بخشی از گفتگوهای اصلی سران ناتو در اجلاس دو روزه ولز که تا دو روز دیگر برگزار خواهد شد، درباره افغانستان خواهد بود که آقای یوخیمس آن را برای آینده افغانستان مهم خواند.
او افزود: «سه تصمیم هست که مستقیماً بر آینده افغانستان تاثیر خواهد داشت. اول تعهد ناتو به آموزش نیروهای افغان است که در کل حد اکثر ۱۲ هزار نفر خواهند بود. دوم حمایت مالی نیروهای امنیتی افغان است که سالانه چهار میلیارد و صد میلیون دلار خواهد بود که هر دو وابسته به امضای قرارداد وضعیت نیروها خواهد بود.»
نماینده ناتو تاکید کرد: «اگر چنین قراردادی نباشد، مشکل است که به دوستان افغان چهار میلیارد و صد میلیون دلار داده شود و هیچ راهی هم برای نظارت بر نحوه مصرف آن نباشد که این مبلغ هزینه پرداخت حقوق و مصارف سربازان افغان خواهد شد. سوم که فراتر از ماموریت همکاری قاطع و آموزشی ناتو است، مسئله همکاری درازمدت افغانستان و ناتو است که این همکاری شامل مشوره سیاسی با دولت افغانستان است.»
با این حال، آقای یوخیمس ابراز اطمینان کرد که هر کدام از دو نامزد انتخابات ریاست جمهوری ۲۴ حمل که برنده انتخابات اعلام شود، توافقنامه امنیتی با آمریکا را به محض رسیدن به قدرت امضا خواهد کرد. او همچنین معتقد است که گفتگوهای هر دو نامزد بر سر تشکیل حکومت وحدت ملی منجر به توافق خواهد شد.
نماینده غیرنظامی ناتو در پاسخ به این پرسش که اگر تنش میان سیاستمداران افغانستان به درازا بکشد و توافقنامه امنیتی افغانستان و آمریکا هم به امضا نرسید، آیا تجربه عراق در افغانستان تکرار خواهد شد، گفت که نگران وضعیت افغانستان نیست.
او افزود: «نوع اختلاف فرقه‌ای یا مذهبی که ما در عراق می‌بینیم، من مطینم که در افغانستان اتفاق نمی‌افتد، اما با وجود آن هم ما و هم مردم افغانستان داریم بی‌حوصله می‌شویم. امیدواریم که هر دو کاندیدا زودتر به توافق برسند که خیلی از مشکلات را حل خواهد کرد.»
پیش از این بسیاری از اعضای ناتو و همچنین مقامهای ناتو گفته‌اند که چگونگی حضور نیروهای نظامی آنها در افغانستان به امضای توافقنامه امنیتی بین افغانستان و آمریکا بستگی دارد.

 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.